"Фейкова країна, фейкові перемоги": в Офісі президента прокоментували заяви росії про «взяття Маріуполя»

"Фейкова країна, фейкові перемоги": в Офісі президента прокоментували заяви росії про «взяття Маріуполя»

Завод «Азовсталь», який знаходиться під контролем українських захисників, становить 1/5 частину Маріуполя або 22 Ватикани й три Центральних парки Нью-Йорка.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твітері, коментуючи заяву росіян про нібито встановлення контролю над Маріуполем, крім території заводу.

Після двох місяців боїв у рф кажуть, що взяли Маріуполь. З поправкою: «окрім Азовсталі». Тільки ось у чому справа, хлопці: «Азовсталь» – це 1/5 Маріуполя. Або 22 Ватикани чи 3 Централ Парки Нью-Йорка. Взяли місто? Ага. Фейкова країна, фейкові перемоги. І справжні українські захисники. Зі сталі, - зазначив Подоляк.

Своєю чергою двох дітей, яких було примусово вивезено з Маріуполя, повернули їхнім родичам.

Про це повідомив Офіс омбудсмена України в Телеграмі.

Повідомляється, що батько 12-річної Кіри Обединської, Євген Обединський, неодноразовий чемпіон України з водного поло, загинув у Маріуполі. Дідусь дитини хотів повернути дитину і встановити над нею опіку.

Також до Уповноваженого зверталась бабуся 9-річного Іллі Матвієнка, мати якого загинула під час бомбардування м. Маріуполь. Бабуся залишилась єдиним родичем дитини та хотіла встановити опіку над онуком.

Дітей вивезли російські військові, і їхня доля та місцезнаходження залишалися невідомими.

За ініціативи Уповноваженого 15.04.2022 Урядом врегульовано питання встановлення над дітьми, які втратили батьків на тимчасово окупованій території або за межами України, опіки/піклування особою, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах (у тому числі хрещеними батьками). Щиро радіємо разом з родинами, що після всього, що довелось пережити, діти нарешті змогли повернутися у рідні родини, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав умови, за яких Україна вийде з переговорного процесу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Це створює хаос в їхніх власних силах": Подоляк розповів про тактику контрнаступу ЗСУ "Це створює хаос в їхніх власних силах": Подоляк розповів про тактику контрнаступу ЗСУ
За його словами, найближчими місяцями інциденти на російських базах і складах на окупованих територіях можуть продовжитися.
Loading...
Load next