Україна здатна зайняти Придністров'я, але тільки за запитом Молдови, – Арестович

Україна здатна зайняти Придністров'я, але тільки за запитом Молдови, – Арестович

Україна навіть за актуальних умов могла б взяти під контроль Придністров’я, але це можливо лише за запитом Молдови. Про це радник голови ОП Олексій Арестович заявив на каналі "Фейгін Live".

Він наголосив, що Молдова – найближча сусідка, доля якої не байдужа Україні.

Ми завжди з молдавським народом стояли, стоїмо і будемо стояти, тому вони до нас можуть звертатися за допомогою, – сказав Арестович.

Водночас він переконаний, що якщо говорити теоретично, то Україна зможе зайняти Придністров'я.

Як-небудь та й впоралися б, це територія суверенної Молдови, ми навіть не можемо дозволити собі подібного роду заяв. Тільки після звернення молдавської сторони. Але ми впораємося, якщо знадобиться, – додав радник глави ОП.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що окупанти, які перебувають на території невизнаного Придністров'я, приведені в повну готовність та посилений режим несення служби.
Перед цим у Придністров'ї пролунало кілька вибухів. За даними листа "урядовців" Придністров'я, яке оприлюднила українська розвідка, обстріли були спланованою провокацією Росії.

Нагадаємо, що у Тирасполі нещодавно пролунали вибухи: що сталося (фото).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Найближчі дні, тижні та місяці будуть важкими для народу України, – Байден Найближчі дні, тижні та місяці будуть важкими для народу України, – Байден
Росія 24 лютого цинічно напала на Україну, що сполохнуло увесь світ. Президент США Джо Байден запевнив, що найближчі дні, тижні та місяці будуть важкими для українців.
Аби захопити Київ, росіянам треба привезти туди усі війська – Жирнов Аби захопити Київ, росіянам треба привезти туди усі війська – Жирнов
На думку глави військової адміністрації, існує варіант, що противник хоче оточити Київ, тримати облогу і виставити просто політичні вимоги.
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Loading...
Load next