Молдова вперше з початку війни надішле військову допомогу Україні та приєднається до санкцій проти рф

Молдова вперше з початку війни надішле військову допомогу Україні та приєднається до санкцій проти рф

Республіка Молдова, після нещодавніх подій в Придністров'ї, змінює свою позиції стосовно антиросійських санкцій впроваджених країнами антипутінської коаліції. Про відповідну заяву президентки Майї Санду повідомив радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко із посиланням на JurnalTV.

У коментарях Санду йшлося про те, що Молдова надасть Україні гуманітарну допомогу для постраждалих українців та надішле кваліфікованих саперів для розмінування звільнених від російських окупантів населених пунктів.

Також країна приєднається до економічних санкцій проти Росії, запроваджених країнами ЄС.

Своєю чергою міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що союзникам України треба вдвічі збільшити свою підтримку країні в її боротьбі проти агресії росії.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Ми маємо подвоїти нашу підтримку України, і ми також повинні дотримуватися єдності, проявленої під час цієї кризи. Війна в Україні – це наша війна – це війна кожного, тому що перемога України – стратегічний імператив для всіх нас, - заявила Трасс.

Вона додала, що нині українським військам окрім важкої зброї також потрібні літаки.

Важка зброя, танки, літаки – глибоко копаючись у наших запасах, нарощуючи виробництво. Нам потрібно все це зробити. Через наші санкції росія вже зіткнулася з першим дефолтом зовнішнього боргу за століття. Треба йти далі. путіну не повинно бути звідки фінансувати цю жахливу війну. Це означає раз і назавжди припинити імпорт нафти та газу, - сказала Трасс.

За її словами, також потрібно надавати підтримку українському народу.

Це означає допомогу біженцям, це означає доставку їжі, ліків та інших необхідних речей й утриманння економіки на плаву, - додала міністр.

Трасс також закликала притягнути режим путіна до відповідальності за скоєні жахливі злочини.

Ми будемо йти далі (з підтримкою України - ред.) й швидше, щоб витіснити росію з усієї України, - наголосила Трасс.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Loading...
Load next