Джилл Байден поїде до Румунії та Словаччини, щоб висловити підтримку українським переселенцям

Джилл Байден поїде до Румунії та Словаччини, щоб висловити підтримку українським переселенцям
Ця поїздка стане другою самостійною закордонною поїздкою Першої леді США.

Перша леді США Джилл Байден цього тижня поїде до Румунії та Словаччини, щоб продемонструвати підтримку українським родинам, які були змушеним тікати від кровопролиття та насильства в Україні після повномасштабного вторгнення Росії. 

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

Згідно з повідомленням Східного крила Білого дому, Джилл Байден також використає поїздку для зустрічі з військовослужбовцями Сполучених Штатів, які дислокуються за кордоном, а також з високопоставленими урядовцями обох країн. 

Її маршрут: перша леді вилетить до Румунії в четвер, зупинившись спочатку на авіабазі Міхаїл Когальніко в п’ятницю, де вона зустрінеться з військовослужбовцями, а потім відправиться до столиці Бухареста в суботу. 

У Бухаресті: Джилл Байден проведе зустрічі з членами румунського уряду, а також працівниками гуманітарної допомоги. Якщо не враховувати Польщу, в Румунію спостерігається найбільший приплив українських біженців внаслідок війни: сотні тисяч українців перетнули кордон з країною від початку війни три місяці тому. 

Вона також проведе час у Бухаресті з освітянами, які допомагають навчати переміщених українських дітей.

У Братиславі: Перша леді США потім поїде до Словаччини, де в Кошице та Вишне Немецке зустрінеться з українськими біженцями та словаками, які відкрили свої домівки для сімей з України. Понад 250 тисяч українців втекли до Словаччини, країни з населенням понад п’ять мільйонів. 

Зазначено, що ця поїздка стане другою самостійною закордонною поїздкою Першої леді США; у липні вона поїхала до Японії на церемонію відкриття Олімпіади.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
Loading...
Load next