"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим

"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.

Українська сторона готова до тристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ України, РФ та США. Але на таку зустріч має погодитися представник РФ Сергій Лавров. Про це сьогодні під час брифінгу заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Я відкритий для зустрічі з міністром Лавровим, мені є, що йому сказати. Ви знаєте, що він якось уникає зустрічей з Україною, це його рішення, коментувати не буду. Тому коли ми вчора розмовляли з державним секретарем, я підтвердив йому свою готовність до тристоронньої зустрічі на рівні міністрів закордонних справ, якщо пан Лавров на це погодиться, — зауважив Кулеба. 

Щодо тристороннього формату, у нас відбувся спонтанний тристоронній формат США-Україна-РФ на неформальній вечері міністрів закордонних справ ОБСЄ, де ми дуже яскраво поспілкувалися і перетворили досить рутинну вечерю на яскраве дипломатичне видовище, — зазначив Кулеба. 

Також міністр закордонних справ України заявив, що нині Україна має найбільшу в історії консолідовану підтримку партнерів. 

На політичній арені Україні вдалося консолідувати безпрецедентно високу підтримку на тлі російських погроз. Я дуже добре пам'ятаю 2014 рік, давайте говорити правду — Захід був розгублений, нерішучий і повільний. Це дозволило РФ вчинити злочини і вбити багато українських громадян. Сьогоднішня ситуація кардинально відрізняється від тієї і це дає приводи для оптимізму, — запевнив Кулеба. 

Всього за кілька місяців Україні вдалося консолідувати найбільшу в історії підтримку партнерів. І це не просто слова. Минулого тижня ми побачили цю підтримку в дії, коли Росія проводила консультації зі США, НАТО, ОБСЄ щодо своїх ультиматумів. Росія отримала чітку і консолідовану відповідь — "Ні!",— додав міністр. 

За його словами, всі спроби РФ залякати та розділити Україну і партнерів залишилися безуспішними.  

Нагадаємо, раніше Кулеба провів телефонну розмову з Боррелем.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Loading...
Load next