Гарні новини: росія значно ослабла через вторгнення в Україну - британська розвідка

Гарні новини: росія значно ослабла через вторгнення в Україну - британська розвідка

Попри подвоєння оборонного бюджету рф та модернізацію обладнання російська армія внаслідок вторгнення до України стала значно слабшою - і концептуально теж. Про це йдеться у черговому звіті від британської розвідки, поширеному Міноборони Великої Британії.

Російська армія нині значно слабша, як матеріально, так і концептуально, внаслідок вторгнення в Україну. Проблему відновлення цього поглиблять санкції. Це вплине на здатність росії розгортати звичайні збройні сили, - вказують у британській розвідці.

І це попри те, що, за даними британської розвідки, оборонний бюджет росії приблизно подвоївся у період з 2005 по 2018 рік за рахунок інвестицій у кілька висококласних повітряних, наземних та морських сил та засобів. Що з 2008 року підкріплювало велику програму військової модернізації New Look.

Однак, модернізація фізичного обладнання не дозволила росії домінувати над Україною. Невдачі як у стратегічному плануванні, так і в оперативному виконанні позбавили її можливості перетворити кількісну силу на вирішальну перевагу, - наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, що "Угорщина була заздалегідь попереджена путіним про напад на Україну", — Данілов.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков
Резніков вважає, що повномасштабна війна в Україні обернеться кризою й для Європи.
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Loading...
Load next