Макрон під час інавгурації пообіцяв "допомогти демократії та мужності" перемогти в Україні

Макрон під час інавгурації пообіцяв "допомогти демократії та мужності" перемогти в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон розповів про війну в Україні під час своєї інавгурації в суботу, заявивши, що Франція має "діяти, щоб уникнути" будь-якої ескалації конфлікту, і пообіцявши "допомогти демократії та мужності" перемогти. Пише AFP.

Фото: AFP

У Єлисейському палаці 7 травня відбулася інавгурація Макрона. На церемонії були присутні близько 450 гостей, включаючи колишніх глав держави Франсуа Олланда та Ніколя Саркозі.

Фото: AFP

Французький лідер заявив своїй країні, що, переобравши його президентом, Франція обрала проєкт незалежності в дестабілізованому світі.

Там, де багато народів вибрали відхід, іноді піддавшись націоналістичній спокусі, ностальгії за минулим, сиренам ідеологій, береги яких, як ми думали, ми залишили у минулому столітті, французький народ зробив вибір на користь ясного проєкту на майбутнє. Республіканський та європейський проєкт, - додав Макрон.

Макрон підтвердив свою готовність активно працювати протягом другого терміну його повноважень для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, завжди підтримуючи тісну координацію зі своїми європейськими партнерами та союзниками, йдеться у заяві Єлисейського палацу.

Фото: AFP

Перед Макроном стоїть складне завдання щодо реалізації реформ, які він пообіцяв, коли прийшов до влади як наймолодший президент Франції у 2017 році, а також у боротьбі з нападом росії на Україну.

Очікується, що Макрон призначить нового прем'єр-міністра замість чинного Жана Кастекса, який очолить оновлений уряд до виборів, але не раніше ніж офіційно розпочнеться його другий термін.

Фото: AFP

Другий термін Макрона офіційно розпочнеться лише тоді, коли опівночі 13 травня закінчиться перший термін.

Нагадаємо, що посол Мельник розкритикував заборону української символіки в Берліні 8-9 травня.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео) Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео)
17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий у небі над Донецькою областю. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.
У ЗСУ повідомили, коли слід очікувати повторного наступу окупантів на Київ У ЗСУ повідомили, коли слід очікувати повторного наступу окупантів на Київ
Генштаб повідомляв, що російські окупанти готуються до наступальної операції на території Донецької та Луганської областей.
Аби захопити Київ, росіянам треба привезти туди усі війська – Жирнов Аби захопити Київ, росіянам треба привезти туди усі війська – Жирнов
На думку глави військової адміністрації, існує варіант, що противник хоче оточити Київ, тримати облогу і виставити просто політичні вимоги.
Loading...
Load next