росію не виключатимуть із Ради Безпеки ООН — представниця США

росію не виключатимуть із Ради Безпеки ООН — представниця США
Проте Сполучені Штати продовжать ізолювати росію.

Представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що жодних змін щодо постійного місця Росії в Раді Безпеки ООН не буде.

Про це пише The Epoch Time, передає ПравдаТУТ News.

Я також знаю про їхнє (українське - ред.) прохання переглянути питання про постійне місце росії в Раді Безпеки. Але, повторюся, росіяни мають постійне місце, і я не бачу на цей момент жодних змін у цьому питанні, — сказала вона у п'ятницю.

Проте Сполучені Штати продовжать ізолювати росію. Представниця США в ООН додала, що зусилля щодо ізоляції росії виявилися "дуже ефективними".

Під час виступу 5 квітня перед Радою Безпеки ООН, президент України Володимир Зеленський розкритикував Організацію Об'єднаних Націй за бездіяльність щодо вторгнення росії в Україну.

Зеленський запропонував багатонаціональній організації два варіанти: прибрати росію або саморозпуститися.

Усунути росію як агресора та джерело війни від блокування рішень про власну агресію, власну війну. А потім зробити все те, що зможе встановити світ. Або якщо ваш нинішній формат незмінний і виходу просто немає, тоді єдиним варіантом буде саморозпуск, — сказав він.

Організація Об'єднаних Націй заявила, що станом на 6 травня з моменту вторгнення Росії в Україну загинули 3309 цивільних осіб та 3493 отримали поранення, а майже 5,8 мільйона людей залишили країну.

Нагадаємо, Україна просить "зелений коридор" у портах ЄС, щоб ввезти більше пального.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next