Кулеба - Німеччині: час забрати Україну додому і надати кандидатський статус в ЄС

Кулеба - Німеччині: час забрати Україну додому і надати кандидатський статус в ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна очікує згоди від Німеччини на надання статусу кандидата на вступ до ЄС. Про це Кулеба заявив на брифінгу з главою МЗС Німеччини у Києві в вівторок. Повідомляє УП.

Глава МЗС подякував Німеччині за те, що вона визнає європейську перспективу України та те, що Україна є частиною європейської сім’ї. 

Проте він наголосив, що членство України в ЄС - це питання війни та миру в Європі. 

Саме чітке розуміння Росією, що Європа більше не проводить політику незрозумілості щодо перспектив України у складі ЄС, призведе до відмови від спроб повернути Україну. Тому що одна з причин, чому ця війна почалася, полягає в тому, що Путін був переконаний, що Україна не потрібна Європі, що Європа не стане поруч з Україною у випадку війни. Він у цьому помилився, за що ми вдячні Європейському Союзу та зокрема Німеччині, - зауважив міністр.

Він закликав Німеччину зробити наступний крок у підтримці євроінтеграції України.

Але тепер час зробити наступний крок і забрати Україну додому, надавши їй статус кандидата на членство у Європейському Союзі, - заявив Кулеба.

Нагадаємо, що Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next