Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Президент США Джо Байден у понеділок, 9 травня, підписав федеральний закон про "ленд-ліз" для України. Про це написала у Twitter представниця Білого дому Анджела Перез.

Підписано: Закон про ленд-ліз "Оборона демократії в Україні" від 2022 року, - написала чиновниця.

Під час підписання були присутні віце-президент США Камала Гарріс, член Палати представників українського походження Вікторія Спартц.

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект щодо запровадження ленд-лізу для України. Закон підтримали 417 конгресменів, проти висловилися 10 людей. Усі противники ленд-лізу – представники Республіканської партії. Закон передбачає значне прискорення постачання в Україну озброєння, транспорту, продовольства та допомоги із США.

Що це дає:

  • Закон про ленд-ліз прискорює і спрощує процедури доставки в Україну зброї та іншої допомоги.
  • Документ прописує, на яких умовах Україні надається допомога. Наприклад, зброю можуть передати в оренду або із відтермінованою оплатою.
  • Яким буде постачання зброї на практиці? Україна дає список того, що їй необхідно, а Вашингтон погоджує позиції, які може надати. Тоді американські вантажні літаки доставляють необхідне у сусідні з Україною країни.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next