Туреччина пропонує варіанти звільнення захисників Маріуполя з "Азовсталі" – Джемілєв

Туреччина пропонує варіанти звільнення захисників Маріуполя з "Азовсталі" – Джемілєв
Наразі триває пошук способів порятунку бійців.

В кінці квітня Мустафа Джемілєв отримав звернення командира «Азову» до Президента Ердогана. Його відразу переклали турецькою мовою і передали лідеру Туреччини.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Маріуполь – наш біль і гордість. Вклад воїнів – захисників Маріуполя в нашу незалежність просто неоціненний. Вони виконали свій обов’язок, але зараз їх треба рятувати. Я отримав листа від командира «Азову» до Президента Ердогана. Ми відразу переклали його турецькою і відправили лідеру Туреччини.

Джемілєв зазначив, що тиждень тому в Україні перебував радник Ердогана і розповідав, що вони роблять для наших героїв.

Ердоган двічі розмовляв з путіним. І запропонував направити корабель в порт Бердянську, оскільки порт у Маріуполі заміновано, разом з турецькими спостерігачами і турецька сторона буде гарантом того, що ці бійці до кінця війни будуть гостями Туреччини. Окупанти сказали, що випустять лише мирних жителів, а військові мають здатися у полон, – сказав він.

Мустафа Джемілєв наголосив, що наразі триває пошук варіантів порятунку бійців.

Нагадаємо, Окупанти мають намір прямої інтеграції Маріуполя в росію

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна
20 січня Ердоган заявив, що Анкара хоче організувати зустріч президентів України та РФ, оскільки їхні відносини «засмучують Туреччину».
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
Loading...
Load next