Ердоган не схвалить членство Швеції та Фінляндії в НАТО

Ердоган не схвалить членство Швеції та Фінляндії в НАТО
Раніше Фінляндія та Швеція оголосили про вступ до НАТО, проти якого, своєю чергою, дуже протестує президент рф путін.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у понеділок, що не схвалить членство Швеції та Фінляндії в НАТО, якщо вони своєю чергою введуть санкції проти Анкари. 

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

По-перше, ми б не сказали «так» тим, хто вводить санкції проти вступу Туреччини в НАТО, яка є безпековою організацією. Тому що тоді НАТО більше не залишатиметься організацією безпеки, воно стає місцем концентрації представників терору, – сказав Ердоган. 

Виступаючи на пресконференція в Анкарі, Ердоган сказав, що шведська та фінська делегації не повинні приїжджати до Туреччини, щоб спробувати переконати Туреччину схвалити членство країни в НАТО. 

Міністр закордонних справ Туреччини провів «деякі» зустрічі зі шведськими та фінськими колегами, сказав Ердоган, додавши, що жодна з двох країн не має чіткої позиції проти терористичних організацій.

Йдеться про РПК, або Робітничу партію Курдистану, яка прагне створити незалежну державу в Туреччині, яка десятиліттями веде збройну боротьбу з Туреччиною і була визнана терористичною організацією Туреччиною, Сполученими Штатами та Європейським Союзом.

Навіть якщо вони кажуть «ми проти них», вони, навпаки, мають заяви про те, що вони не передають терористів, яких їм потрібно передати Туреччині, – сказав він. 

Він додав, що Швеція є «гніздом» для терористичних організацій, заявивши, що це дозволяє терористам виступати в парламентах. 

У них є спеціальні запрошення для терористів. У їхніх парламентах навіть є депутати від РПК. Як ми будемо їм довіряти?

Ердоган підтвердив ту саму позицію минулого тижня, коли він сказав на пресконференції в Стамбулі, що не дивиться на перспективу вступу Фінляндії та Швеції в НАТО «позитивно», звинувативши обидві країни в розміщенні курдських «терористичних організацій».

Нагадаємо, раніше Фінляндія та Швеція оголосили про вступ до НАТО, яке своєю чергою дуже не підтримує президент рф путін.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next