Керівна партія Швеції також офіційно підтримала вступ в НАТО

Керівна партія Швеції також офіційно підтримала вступ в НАТО
Раніше про рішення приєднатися до НАТО оголосила Фінляндія.

Соціал-демократична партія Швеції вирішила, що країна працюватиме над заявкою Швеції на вступ до НАТО. Це сталося після того, як сьогодні Фінляндія також оголосила про своє рішення подати заявку на членство в НАТО. 

У заяві йдеться, що у разі затвердження заявки на вступ НАТО, країна працюватиме над постановкою односторонніх умов проти розміщення ядерної зброї та постійних баз на території Швеції.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде назвала це «історичним рішенням» у твіттері після оголошення, додавши:

Російське вторгнення в Україну погіршило безпекову ситуацію для Швеції та Європи в цілому.

Нагадаємо, що сусідня для Швеції Фінляндія вже подала свою заявку, а відтак прем’єр-міністерка Магдалена Андерссон також подасть офіційну заявку на вступ в НАТО за кілька днів.

На засіданні 15 травня 2022 року було вирішено, що партія працюватиме над поданням заявки від Швеції на членство в НАТО, - йдеться у заяві соціал-демократів.

Ще кілька місяців тому вступ до НАТО було далекою перспективою, але напад росії на Україну спонукав і Швецію, і Фінляндію переосмислити свої потреби в безпеці та шукати безпеки в альянсі, від якого вони були осторонь під час довгої холодної війни. Країни десятиліттями зберігали військовий нейтралітет.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО "Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО
Він закликав ЄС відігравати активнішу роль у консультаціях щодо європейської безпеки.
"Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО "Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО
Раніше президент Фінляндії та прем'єр-міністр заявили, що їхня країна має зберегти можливість подання заявки на вступ до НАТО та продовжувати посилену оборонну співпрацю з ЄС.
Loading...
Load next