"Зупиніть пропаганду, визнайте РФ державою-терористкою": Резніков звернувся до ПА НАТО

"Зупиніть пропаганду, визнайте РФ державою-терористкою": Резніков звернувся до ПА НАТО

Міністр оборони Олексій Резніков закликав увесь цивілізований світ визнати росію державою-терористкою, а Парламентську асамблею НАТО – проявити лідерство та зупинити російську пропаганду. Про це він написав у Twitter.

Весь цивілізований світ має визнати росію державою, яка спонсорує та здійснює тероризм, здійснює геноцид проти українського народу. Я також закликаю членів Парламентської асамблеї НАТО: будьте лідерами, донесіть правду про цю війну до свого народу. Зупиніть російську пропаганду! – написав Резніков.

Зазначимо, зараз у Вільнюсі триває щорічне засідання ПА НАТО (29-30 травня). Спочатку планувалося, що весняна сесія відбудеться в Києві, але Сейм Литви запропонував організувати її у Вільнюсі через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Своєю чергою Україна потребує ще більш інтенсивної взаємодії з НАТО і сподівається на активізацію всіх можливих механізмів підтримки.

Про це під час засідання Комітету з питань економіки та безпеки Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу наголосив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Україна вдячна НАТО за розширення наявних механізмів співпраці, перш за все, в рамках Комплексного пакета допомоги. Він охоплює постачання нелетальної міжнародної технічної допомоги та послуги і підготовку персоналу. Особливо ми цінуємо внесок Альянсу в організацію лікування за кордоном важкопоранених українських бійців. Проте ситуація на фронті і в тилу вимагає ще більш інтенсивної взаємодії України та НАТО, - зазначив Кудін.

Він також нагадав, що Україна захищає від російської агресії не лише себе, але й усю Європу.

Ми несемо неймовірний тягар людських жертв та руйнувань. Тому сподіваємося на солідарність з боку Північноатлантичного альянсу та активізацію усіх можливих механізмів підтримки, - заявив перший заступник міністра економіки.

Нагадаємо, раніше Столтенберг закликав НАТО до "перезавантаження". Стартовою точкою пропонується Крим.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну
В Україні триває сьомий день війни.
Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля
У травні Україна може зіткнутися з дефіцитом дизпалива в розмірі 270 000 тонн. Причина — відсутність експорту Роснєфти і запланований ремонт на Мозирському НПЗ в Білорусі.
Loading...
Load next