Столтенберг закликав НАТО до "перезавантаження". Стартовою точкою пропонується Крим

Столтенберг закликав НАТО до "перезавантаження". Стартовою точкою пропонується Крим

У четвер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до керівників оборонних відомств країн-союзників, закликавши тих "перзавантажити" положення Альянсу, щоб відобразити нову реальність у Європі. Про це він заявив на початку засідання Військового комітету начальників штабів НАТО. Йдеться у реліз за підсумками засідання.

Так, на засіданні Столтенберг описав зміни в безпеці у зв'язку з жорстокою і неспровокованою війною росії в Україні, назвавши це "вирішальним і небезпечним часом для євроатлантичної безпеки".

За його словами, російський диктатор володимир путін зазнає невдачі в досягненні своїх стратегічних цілей.

Україна стоїть, НАТО залишається сильною, а трансатлантична єдність – міцною, - додав Генсек.

Столтенберг подякував 30 начальникам штабів за їх цінний внесок у забезпечення безпеки громадян та захист кожного сантиметра території НАТО від загроз з будь-якого напрямку.

Важливо, щоб ми продовжили наші зусилля і "перезавантажили" наше становище на більш довгостроковий період, - сказав він, додавши, що "перезавантаження не означає починати з нуля. Ми спиратимемося на нашу адаптацію, що триває" після незаконної анексії росією Криму у 2014 році.

Генеральний секретар також подякував керівникам оборонних відомств за їх внесок у розробку наступної стратегічної концепції НАТО, яку буде прийнято лідерами Альянсу на саміті в Мадриді в червні.

Нагадаємо, що Італія запропонувала 4-етапний план врегулювання ситуації в Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим
Теоретично може вистачити 10 років.
Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО
Президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього візиту повідомив, що Польща підтримує вступ України до Євросоюзу і НАТО, а також суверенітет і територіальну цілісність України.
Loading...
Load next