"На сході у нас дуже кровопролитні бої": Резніков заявив, що Україні бракує важкої зброї

"На сході у нас дуже кровопролитні бої": Резніков заявив, що Україні бракує важкої зброї

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що немає сенсу підштовхувати Україну до рішень, суть яких зводиться до здачі власної території.

Немає жодного сенсу підштовхувати Україну до рішень, суть яких зводиться до здачі власної території, щоб тимчасово вгамувати москву. Адже це тільки збільшить апетити агресора, — йдеться у повідомленні Резнікова у Facebook.

За його словами, «подібні кроки не сприйме ані українська влада, ані український народ».

Якщо хтось думає у такий спосіб припинити війну — отримає прямо протилежний результат. Війна прийде безпосередньо на кордони НАТО та ЄС, — заявив він.

Міністр заявив, що в етерах російські пропагандисти, які напряму контролюються Кремлем, вже прямо говорять, що настав час Росії «демілітарізувати» не тільки Україну, а й увесь Північноатлантичний альянс.

Також Міністерство оборони України очікує найближчим часом "нову порцію добрих новин" зі США та Польщі.

Поки ми продовжуємо інтенсивний діалог з партнерами на двосторонньому рівні. Вчора я мав дуже змістовну розмову з великим другом України – міністром оборони США Ллойдом Остіном ІІІ. Очікуємо найближчим часом нову порцію добрих новин завдяки видатному лідерству Сполучених Штатів в підтримці української боротьби з російською навалою, - повідомив міністр.

Також він заявив, що мав розмову з міністром оборони Канади Анітою Ананд, а також з міністром оборони Португалії професором Хеленою Карейрас.

Сьогодні ми очікуємо добрих новин з Польщі. Наша делегація Міноборони завершує свою роботу. І про деталі буде оголошено вже незабаром, - повідомив він.

Загалом, зі слів Резнікова, у травні МОУ мало 30 офіційних міжнародних заходів, не рахуючи десятків робочих контактів. Ключовою подією у травні було друге засідання Координаційно-дорадчої групи допомоги Україні у форматі “Рамштайнˮ, за два тижні група буде обговорювати прогрес на третій зустрічі. Результати цього спілкування вже працюють на фронті або їдуть до України, повідомив міністр.

Зараз Україна проходить через критичну фазу війни. На сході у нас дуже кровопролитні бої. Нам бракує важкої зброї, щоб відкинути ворога. Тому ми не зупиняємось ні на хвилину. Втім кожен день опору зміцнює впевненість, що Україна вистоїть і обов’язково переможе, - додав він.

Нагадаємо, раніше Резніков звернувся до ПА НАТО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков
Резніков вважає, що повномасштабна війна в Україні обернеться кризою й для Європи.
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні "Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.
Loading...
Load next