"Зазіхають на нашу територію вже давно": Данілов розкритикував заяви Угорщини про "психічні проблеми" Зеленського

"Зазіхають на нашу територію вже давно": Данілов розкритикував заяви Угорщини про "психічні проблеми" Зеленського

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю "24 каналу", яке вийшло 6 червня, відреагував на заяву голови угорського парламенту Ласло Кевера про нібито "психічні проблеми" президента України Володимира Зеленського.

Я хотів би звернути увагу, що це підтримав міністр закордонних справ Угорщини [Петер Сіярто]. Це зовсім інший рівень та інша ситуація. Одна справа, коли спікер – обрана людина, а інша справа – міністр закордонних справ, це офіційна посадова особа. І те, що він підтримав ганебні слова про нашого президента, – це зовсім інша ситуація. Я думаю, що буде нота нашого МЗС із цього приводу обов'язково, – сказав Данілов.
 

Він знову висловив упевненість у тому, що представники Угорщини знали про повномасштабне вторгнення Росії в Україну наперед.
 

Вони [Угорщина] зазіхають на нашу територію вже доволі давно. Це не є новиною ні для кого. Щодо нападу на нашу країну. Ті люди, які працювали з Путіним, були довіреними у нього, вони знали плани, які Путін виношував тривалий час, – заявив Данілов.

 

Нагадаємо, Кевер заявив в інтерв'ю, яке вийшло 4 червня, що не пригадує зі своїх спостережень за міжнародною політикою, щоб коли-небудь лідер країни, яка потребує допомоги, так "піднімав голос проти когось", як це робить Зеленський, звертаючись не лише до офіційного Будапешта, але й, наприклад, до канцлера Німеччини.
 

Зазвичай той, хто потребує допомоги, просить про це ввічливо – звісно, наполегливо, але просить, а не вимагає чи погрожує. Погрожують ворогам, а не тим, кого хочуть мати у друзях. Тут якась особиста психічна проблема, – сказав Кевер.


5 червня заступник глави Офісу президента України Андрій Сибіга у відповідь назвав Кевера "недополітиком", а його висловлювання – абсолютно неприйнятними.

Сіярто того самого дня підтримав Кевера. На його думку, "Кевер абсолютно має рацію, навіть якщо українці цим обурені".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Loading...
Load next