Ми обов’язково отримаємо відповідь, чому росії вдалось окупувати південь України, — Данілов

Ми обов’язково отримаємо відповідь, чому росії вдалось окупувати південь України, — Данілов

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що наразі немає остаточної відповіді на питання про те, чому відбулась окупація південних областей України російськими військами.

Про це він розповів у коментарі "Радіо Свобода".

Питання доволі складне. У нас було засідання РНБО з цього приводу по прикордонних областях (йшлося про Херсонську, Запорізьку, Миколаївську, Донецьку області)... На сьогоднішній день остаточної відповіді немає. Але без цієї відповіді нам буде надалі дуже складно. Тому ми обов’язково отримаємо відповідь про те, чому так сталося та хто приймав ті чи інші рішення, – наголосив Данілов.

За його словами, наразі першочергове завдання України – дати військову відповідь російській армії.

Зараз війна і зараз пріоритет – відповідати ворогу на війну. Звичайно, зараз можна перейти у цю частину (пошуку відповідей на питання, як відбулася окупація півдня – ред.), але потім почнуться звинувачення і політичні процеси. А питання політики зараз поставлене на певну паузу, тому що нам треба побороти ворога. І тут ми маємо бути єдині, – зазначив секретар РНБО.

Своєю чергою до виконання завдань у зоні бойових дій готові польські самохідні гаубиці калібру 155 мм Краб.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, наразі українські військові вже використовують гармати М777 та FH70, САУ Ceasar та М109А3. А польські гаубиці – це 5-й вид артилерії 155-мм калібру, який Україні вдалося залучити.

Міністр нагадав, що після 24 лютого беззаперечним пріоритетом для України стало забезпечення армії зброєю, боєприпасами та військовою технікою. В першу чергу наші збройні сили потребували важкої артилерії.

Станом на зараз Міністерством оборони забезпечено постачання до Збройних Сил України понад 150 артилерійських платформ 155-мм калібру. Запаси снарядів цього калібру вже на 10% переважають запаси снарядів великих калібрів радянського типу станом на 24 лютого 2022 року, – наголосив Резніков.

Очільник Міноборони також розповів, що наші військові отримали понад 50 гармат інших великих калібрів, а також снаряди до них. Крім того, Україна отримала десятки одиниць РСЗВ радянського зразка та десятки тисяч снарядів, сотні мінометів і сотні тисяч пострілів до них.

За постачанням до ЗСУ танків та іншої бронетехніки радянського зразка, що сумарно вже рахується на сотні, Міноборони України конкурує за лідерство з російською армією, – зауважив Олексій Резніков.

Від партнерів Україна отримала близько 250 бронемашин – М113 ТМ, М113 YPR-765, Bushmaster, Mastiff, Husky, Wolfhound тощо.

Нагадаємо, раніше Данілов розкритикував заяви Угорщини про "психічні проблеми" Зеленського.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія сама поверне нам Крим "на блюдечку" з вибаченнями, — Резніков Росія сама поверне нам Крим "на блюдечку" з вибаченнями, — Резніков
Міністр оборони наприкінці січня зауважив: Росія досі не вирішила, чи нападати на Україну.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Loading...
Load next