"Є кричущим порушенням": Трасс звернулася до Кулеби через смертний "вирок" британським підданим в ОРДЛО

"Є кричущим порушенням": Трасс звернулася до Кулеби через смертний "вирок" британським підданим в ОРДЛО

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у бесіді зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою обговорила зусилля щодо звільнення військовополонених, які утримуються російськими бойовиками на сході України. Про це міністр за підсумками бесіди повідомила у своєму Twitter.

У бесіді з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебой обговорила зусилля щодо звільнення військовополонених, які утримуються російськими проксі. Винесений проти них вирок є кричущим порушенням Женевської конвенції, — написала Трасс.

Вона зазначила, що Велика Британія продовжує підтримувати Україну на тлі варварського вторгнення Путіна.

Нагадаємо, “суд” самопроголошеної “днр” 9 червня “засудив” до смертної кари підданих Великої Британії Шона Піннера та Ейдена Асліна, а також марокканця Саадуна Брагіма, що воювали у складі Збройних сил України.

Глава Міністерства закордонних справ Британії раніше заявила, що винесений на тимчасово окупованій території України вирок двом британським підданим, які воювали на стороні ЗСУ, не є легітимним.

Британський депутат Роберт Дженрік сьогодні повідомив, що українська влада в пріоритетному порядку включить британських громадян Ейдена Асліна та Шона Піннера, які отримали від “днр” “вирок” у вигляді смертної кари, у список на обмін військовополонених.

Своєю чергою у МЗС держави-агресорки відреагували на смертний вирок "суду" в "днр" щодо іноземців, які воювали за Україну.

Представниця МЗС рф Марія Захарова заявила, що іноземці, яким виніс вирок самопроголошений "суд", не мають права на статус військовополонених.

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на заяву Захарової.

Всупереч заявам британських офіційних осіб, згадані громадяни є не військовополоненими, а найманцями, - говорить вона.

Захарова послалась на міжнародне гуманітарне право, згідно з положеннями якого начебто британці не є "комбітантами", тому на них не може розповсюджуватись даний статус.

За її словами, звернень, які стосуються Ейдена Асліна та Шона Піннера, від британської сторони до МЗС росії не надходило.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Результати перемовин в Анталії: прогресу з перемир'ям немає Результати перемовин в Анталії: прогресу з перемир'ям немає
Сторони поки що не змогли досягти рішення щодо припинення вогню.
Loading...
Load next