Ми зробимо все можливе для наближення перемоги України, — прем’єр Нідерландів

Ми зробимо все можливе для наближення перемоги України, — прем’єр Нідерландів

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у п’ятницю заявив, що війна в Україні також є і їхньою війною, тому нідерландці повинні бути готовими відчути на собі її наслідки.

Про це повідомляє De Telegraaf, передає "Європейська правда".

Відповідаючи на питання, чи не втягуються Нідерланди у війну, "яка не обов’язково є нашою" Рютте заявив: "Ця війна є нашою, погодьмося з цим".

Ми не офіційно перебуваємо у стані війни з росією. Але по суті це також наша війна. Україна повинна перемогти, це справді важливо. Хай там як, ми маємо гарантувати, що зробимо все можливе для наближення їх до цієї перемоги, – зазначив прем’єр Нідерландів.

Він додав, що допомагає Україні всім можливим – від фінансової та військової підтримки, зокрема важким озброєнням, але пряме втручання НАТО є "червоною лінією".

Ми робимо це, тому що це наша війна. Якщо вона піде не так і ми дозволимо путіну окупувати Україну, що далі? Насправді це безпосередня загроза нашій безпеці, – наголосив Рютте.

Він також застеріг, що війна в Україні матиме прямі наслідки для Нідерландів, і "ці наслідки також стосуватимуться наших гаманців, але ми маємо робити це для нашої безпеки та свободи".

Нагадаємо, раніше Подоляк розкритикував Нідерланди за позицію щодо України в ЄС.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next