Дебати щодо статусу України в ЄС можуть поставити під загрозу єдність, – Прем'єр-міністр Португалії

Дебати щодо статусу України в ЄС можуть поставити під загрозу єдність, – Прем'єр-міністр Португалії
Коста сказав, що не виступає явно проти кандидатури України, але його пріоритетом є «чітка і негайна підтримка».

Прем’єр-міністр Португалії попередив, що дебати щодо надання Україні статусу кандидата в Європейський Союз можуть розколоти блок і створити "помилкові очікування", в яких можуть пізніше розчаруватися.

Про це з посиланням на інтерв’ю Антоніу Кошта для Financial Times, пише CNN.

Найкраща підтримка, яку Європейський Союз може надати Україні, — це зберегти її єдність. Найкраще, що ми можемо запропонувати, — це європейська єдність, — сказав Кошта.

Поділ в ЄС став би "подарунком" для президента росії володимиру путіну, цитує видання Коста.

Я зосереджуюся на тому, щоб на наступному засіданні Європейської ради отримати чітке зобов’язання щодо термінової підтримки та побудувати довгострокову платформу для підтримки відновлення України. Це мій головний пріоритет. Найважливішими є не юридичні дебати про Україну, а практичні поставки, – сказав Кошта FT.

За даними FT, Коста сказав, що не виступає явно проти кандидатури України, але його пріоритетом є «чітка і негайна підтримка», а не початок багаторічних переговорів у цей момент.

Великий ризик полягає у створенні помилкових очікувань, які стають гірким розчаруванням. Менше юридичних дебатів, більше практичних рішень, – підсумував він.

Нагадаємо, під час візиту до Києва на цих вихідних президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Комісія буде готова завершити свою оцінку щодо того, чи рекомендувати Україну для членства в ЄС до кінця наступного тижня.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО
Естонія висловила тверду підтримку українському народу та суверенітету та територіальній цілісності України.
Loading...
Load next