"ЄС досягнув повного консенсусу в питанні статусу кандидата для України", - французький міністр

"ЄС досягнув повного консенсусу в питанні статусу кандидата для України", - французький міністр
Міністр також нагадав, що статус кандидата не означає негайного приєднання до ЄС. 

За два дні до європейського саміту, який може стати історичним для євроінтеграції України, 27 країн-членів дійшли «повного консенсусу» щодо набуття Україною статусу кандидата до Європейського Союзу. 

Як повідомляє RFI, про це у вівторок, 22 червня, заявив французький міністр із європейських питань Клеман Бон.

За словами французького міністра, під час обговорень між представниками 27 країн, які зібралися в Люксембурзі у вівторок, 21 червня, було досягнуто «повного консенсусу» щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Обговорення між міністрами «дозволило продемонструвати широкий консенсус, я навіть сказав би, повний консенсус (...) зокрема, щодо України, можливість визнання статусу кандидата в найкоротші терміни, - сказав Клеман Бон. - Тепер обговорення мають продовжити глави держав на саміті, - додав він.  

У п'ятницю Європейська комісія також винесла позитивний висновок щодо цього питання. Проте міністр також нагадав, що статус кандидата не означає негайного приєднання до ЄС. 

Цей процес складний і тривалий, тому нам потрібно буде передбачити додаткові дії не як альтернативу, а саме як доповнення, - сказав він.

Майбутній саміт буде останнім під час французького головування у Європейській раді. Він пройде 23 та 24 червня та розгляне кандидатури України, Молдови та Грузії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО
Естонія висловила тверду підтримку українському народу та суверенітету та територіальній цілісності України.
Loading...
Load next