Україна зараз в слабкій переговорній позиції, — Арахамія

Україна зараз в слабкій переговорній позиції, — Арахамія
Щоб повернутися за стіл переговорів Україні потрібно переходити в контрнаступ.

Україна зараз перебуває в слабкій переговорній позиції, тому повертатися за стіл переговорів поки не час. Необхідно перейти в контрнаступ, перш ніж знову розпочинати перемовини.

Про це заявив глава делегації на переговорах з росією Давид Арахамія, який зараз перебуває у Вашингтоні, передає Aspi.

Він зазначив, що українська команда розмовляє телефоном з представниками рф раз або двічі на тиждень, хоча "обидві сторони чітко розуміють, що зараз немає місця для переговорів".

Наша переговорна позиція насправді досить слабка, ми не хочемо сидіти за столом переговорів, якщо знаходимося в такій позиції. Нам потрібно якимось чином звернути події назад, - сказав Арахамія.

Арахамія наголосив, що українські військові мають перейти в контрнаступ, щоб повернути території. Крім того, він додав, що українці негативно відреагували на ідею переговорів з росією після новин про воєнні злочини армії рф.

При цьому він зазначив, що війна має закінчитися "компромісом".

Крім того, Арахамія заявив, що щодня на Донбасі гинуть або отримують поранення до 1000 українських військових. З них від 200 до 500 осіб гине. Попри втрати, в України є сили для боротьби на Донбасі. За його словами, Україна мобілізувала мільйон людей і має можливість призвати ще два мільйони.

Нагадаємо, Країни Балтії хочуть, щоб НАТО удесятеро збільшило присутність в регіоні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть
Член української делегації та керівник правлячої партії «Слуга народу» Давид Арахамія уточнив час початку чергового раунду українсько-російських переговорів.
Loading...
Load next