Словаччина передасть Україні гелікоптери Мі та тисячі боєприпасів для «Градів»

Словаччина передасть Україні гелікоптери Мі та тисячі боєприпасів для «Градів»

Україна одержала від Словаччини гелікоптери типу Мі, а також боєприпаси для реактивних систем залпового вогню "Град". Вона і далі підтримує Україну у боротьбі проти повномасштабної агресії рф.

Про це повідомляє британське видання Reuters із посиланням на міністра оборони Словаччини Ярослава Надя.

За словами очільника оборонного відомства, допомогою Україні від Словаччини стали п’ять гелікоптерів типу Мі, а також тисячі 122-мм боєприпасів для РСЗВ “Град”. Він зазначив, що озброєння вже безпечно передали Збройним силам України.

Надь уточнив, що в пакет допомоги увійшли чотири гелікоптера М1–17, а також один Мі-2. Словацькі Збройні сили вже замінили їх на американські гелікоптери UH-60M Black Hawk.

Як відомо, Словаччина рішуче підтримує протистояння України повномасштабній військовій агресії з боку рф. Раніше держава вже скеровувала Україні військову допомогу, зокрема, систему протиповітряної оборони С-300, а також іншу техніку й боєприпаси.

Нагадаємо, раніше Словаччина прийняла рішення щодо гаубиць для ЗСУ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості
У Кремлі цинічно вважають себе "прихильниками повного виконання" мінських домовленостей.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Loading...
Load next