Хлопець з ядерною бомбою і без друзів, — Байден про Путіна

Хлопець з ядерною бомбою і без друзів, — Байден про Путіна
Байден під час приватних зустрічей жартував про лідерів деяких країн.

Президент США Джо Байден під час неофіційної розмови назвав президента РФ Володимира Путіна "хлопцем з ядерною бомбою та без друзів". Про це повідомляє NBC із посиланням на джерела. 

Видання зазначає, що Байден під час приватних зустрічей жартував про лідерів деяких країн.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц — це не Ангела Меркель, — сказав Байден. За їх словами, він назвав поведінку британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона бурхливою. А президент Франції Емманюель Макрон, як сказав Байден, хоче бути Шарлем де Голлем (перший президент Франції та символ Опору в роки Другої світової війни, — Ред.), — йдеться в повідомленні.

Що стосується президента Росії Володимира Путіна, то Байден описав його як "хлопця з ядерною бомбою і без друзів, — зазначає NBC.

Своєю чергою Путін намагається змінити європейську безпекову архітектуру, побудовану навколо Гельсінських угод, і повернути Європу у часи Ялти, коли у Росії була загальновизнана сфера впливу.

Про це заявив колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю Цензор.НЕТ. 

Цього року виповнюється 100 років з часу заснування Радянського Союзу. І це дуже символічно. Путін намагається відбудувати Російську імперію на території колишнього Радянського Союзу. В рамках цих зусиль для нього є неприйнятним те, щоб Україна сприймалась як суверенна та незалежна держава, — пояснив він.

Волкер зауважив, що в Росії знають, що НАТО не є загрозою для їхньої країни.

І вони знають, що рівень підготовки військових сил НАТО знизився після розпаду Радянського Союзу, а не навпаки. ... На мою думку, тут більше йдеться про побудову великої Росії, а не справді про занепокоєність з приводу НАТО, — додав він. 

Нагадаємо, раніше Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next