Зброя за лендлізом від США ще не почала надходити в Україну, — Данілов

Зброя за лендлізом від США ще не почала надходити в Україну, — Данілов

Зброю за ленд-лізом від США почнуть постачати в Україну у липні-вересні.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв’ю Liga.net.

За його словами, постачати зброю в рамках ленд-лізу ще не починали.

І ленд-ліз буде, питання — коли. Це може бути липень-серпень, може, вересень. Тут дуже багато чинників. Треба розуміти, що світ не такий великий. Всі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібру майже не залишилося, — пояснив Данілов.

Він також додав, що оприлюднюють не всі поставки зброї, адже деякі країни просять не оголошувати цю інформацію.

Своєю чергою деякі керівники в Африці, Азії та на Близькому Сході закликали Україну припинити чинити спротив країні-окупанту рф, щоб отримати заблоковане російськими загарбниками в українських портах зерно. Про це у статті "Як Україна переможе" у журналі Foreign Affairs розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Я розмовляв з деякими особами, які ухвалюють рішення в африканських, арабських та азійських країнах. Деякі з них розпочинали бесіду із заяв про підтримку, перш ніж зробити різкий поворот, ввічливо запропонувавши нам просто припинити опір, – написав він.

Глава МЗС наголосив, що аргументація таких перемовників зрозуміла: вони хочуть, щоб зерно, яке застрягло в українських портах через морську блокаду росії, було розблоковано.

І вони готові пожертвувати українською незалежністю, щоб здобути його, – зазначив міністр.

Кулеба відповів таким діячам: "Неможливо припускати, що Україна пожертвує своїм народом, територією та суверенітетом в обмін на номінальний мир".

Нагадаємо, раніше Трасс звернулася до Кулеби через смертний "вирок" британським підданим в ОРДЛО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next