Джонсон назвав чотири кроки для Заходу, необхідні для перемоги України у війні

Джонсон назвав чотири кроки для Заходу, необхідні для перемоги України у війні
Постачання озброєння для різних цілей є вважливою складовою цих кроків.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон назвав чотири кроки, які обов'язково мають зробити інші країни, аби допомогти Україні наблизити перемогу у війні із росією.

Британський прем'єр опублікував їх в авторській колонці у виданні The Sunday Times. 

Велика Британія і наші союзники повинні зробити чотири життєво важливі кроки, щоб залучити час для справи України, - написав Джонсон.

Зокрема, він говорив про таке: 

  1.  Заходу потрібно забезпечити Україну  всім необхідним озброєнням, боєприпасами, спорядженням та навчанням. Британія планує навчати близько по 10 тисяч українських військових кожних 4 місяці, що дорівнює кількості українців, які пройшли військове навчання за 7 років перед широкомасштабним вторгненням.
  2. Також необхідно допомогти Україні зберегти стабільність своїх державних інститутів фінансовою допомогою.
  3.  Потрібно забезпечити маршрути для експорту українського продовольства суходолом, насамперед зерна, щоб зберегти надходження в українську економіку.
  4. Британія спільно із союзниками повинна розблокувати українські морські порти та допомогти негайно вивезти 25 мільйонів тонн пшениці й кукурудзи, яких потребують найменш розвинуті країни світу. Їм загрожує голод через російську блокаду Чорноморського узбережжя України, тому необхідно надати відповідне озброєння Україні та підтримувати дипломатичні зусилля, зокрема через ООН для створення безпечного коридору з Одеси.

Нагадаємо, Зеленський із місцевими посадовцями Миколаївщини обговорили безпеку наших портів і можливості для експорту української агропродукції.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США 90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.
Loading...
Load next