Президент Індонезії відвідає Україну та росію, щоб закликати до мирних переговорів 

Президент Індонезії відвідає Україну та росію, щоб закликати до мирних переговорів 

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив у неділю, що відвідає Україну та росію й закликатиме президентів Зеленського та путіна провести мирні переговори. Зокрема він попросить путіна віддати наказ про негайне припинення вогню.

Про це повідомляє The Guardian, передає ПравдаТУТ News.

Війну потрібно зупинити, а глобальні ланцюги постачання продовольства відновити, – сказав Відодо перед від’їздом до Німеччини для участі в саміті G7 у понеділок.

Президент також заявив, що заохочуватиме країни G7 прагнути до миру в Україні після вторгнення росії та знайти негайне вирішення глобальних продовольчих та енергетичних криз. 

Водночас міністр закордонних справ Індонезії Ретно Марсуді заявив, що продукти харчування та мінеральні добрива з росії та України необхідно «реінтегрувати у світовий ринок, незважаючи на війну».

Потрібно забезпечити зерновий коридор з України та відкрити експорт продуктів харчування та добрив з росії. Усі країни повинні утримуватися від дій, які ще більше загострюють цю продовольчу кризу, – сказав Марсуді в неділю.

Зауважимо, що Індонезія засудила війну та висловила співчуття українцям. Однак у квітні Джоко Вікодо заявив, що він відхилив запит на зброю від президента України Володимира Зеленського.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією
Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу стати посередником на переговорах між Києвом та Москвою.
Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО
Вперше в історії Україна візьме участь у переговорах голів міністерств закордонних справ Східного флангу НАТО, до яких входять Румунія, Польща, Грузія та Туреччина. Зумовлено це російською агресією та обговоренням питань щодо посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.
Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії
Під час розмови український президент висловив підтримку королю та запевнив його у забезпеченні стабільності та безпеки Йорданії.
Loading...
Load next