"Дуже здивуюся, якщо Путін зʼявиться там особисто", - Джонсон про участь президента РФ у саміті G20

"Дуже здивуюся, якщо Путін зʼявиться там особисто", - Джонсон про участь президента РФ у саміті G20

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон прокоментував можливість появи Путіна на G20. Про це інформує ВВС.

Я буду дуже здивований, якщо Путін з'явиться там особисто. Він, все ж таки, вигнанець. Я не думаю, що він приїде, - сказав британський прем'єр.

Водночас Джонсон переконаний, що західні країни-учасниці G20 не повинні пропускати саміт лише через можливу присутність Путіна.

Гадаю, якщо ви пропустите такий захід, ви втратите можливість пропагувати свою точку зору, - заявив Борис.

Як зазначається, деякі західні країни-члени G20 - США, Італія - вже висловилися проти участі в саміті президента Путіна.

Саміт G20 має пройти в Індонезії у листопаді 2022 року. Під час візиту до Києва президент Індонезії Джоко Відодо запросив Володимира Зеленського також відвідати захід, хоча Україна не входить до Великої двадцятки.

Президент Зеленський відповів, що його участь залежить від ситуації в Україні та від складу учасників саміту.

Крім того, запрошення на саміт G20 отримав і Путін. Його помічник з міжнародних питань Юрій Ушаков повідомив, що запрошення прийнято, але не підтвердив, чи президент РФ планує бути присутнім.

Нагадаємо, що Сирія слідом за Росією визнала "незалежність" ОРДЛО: реакція МЗС України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next