Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії

Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії
Українська розвідка прогнозує, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.

Росія може наважитися на повномасшабне вторгнення на півночі, сході та півдні України вже у січні-лютому наступного року. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю головному редактору американського видання "Military Times" Говарду Олтмену. 

За інформацією розвідки, станом на 20 листопада 2021 року біля українських кордонів та на окупованих Росією територіях було розміщено:

90 тисяч російських військових;
1200 танків;
2900 одиниць бронетехніки;
28 медичних підрозділів;
1600 одиниць артилерії;
330 літаків;
240 вертольотів;
75 кораблів;
6 субмарин. 

Кирило Буданов. Фото: Міністерство оборони України

На даний момент, два армійські корпуси перебувають на окупованій території Донецької та Луганської областей, в прикордонній Ростовській області стоїть російська армія, а ще один військовий підрозділ перебуває у Волгограді. Загалом це 15 батальйонних тактичних груп. 

Зазначимо, що вздовж кордонів Сумської та Харківської областей розміщена ще одна російська армія, а також танкова та механізована дивізії, що разом складають 8 батальйонних тактичних груп. 

Атака, ймовірно, передбачатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з десантними ударами на Сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь, – зазначив глава ГУР.

Як прогнозує українська розвідка, наступ противника може початися на півночі, сході та півдні України. Війська з Брянська та Білорусі підуть наступом на Чернігівську область та північ Сумської області. Також на територію Сумської області увійдуть батальйони з Воронежу.

Додамо, що не виключається і напад повітряно-десантних батальйонів із Білорусі на Рівненську та Житомирську області. 

Також Буданов попередив, що будь-яка така фізична атака буде тільки після серії психологічних операцій. Москва вже почала їх проводити. Роблять це для того, аби дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати обороноздатність.

Російські психологічні операції використовують, щоб показати, що "влада зрадила народ", – пояснив Буданов.

Він зауважив, що міграційна криза на кордоні Польщі та Білорусі також є частиною таких зусиль Росії.

Наприкінці глава ГУР підсумував, що припущення розвідки України та США щодо часу можливої російської атаки схожі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next