"Росіян потрібно витіснити": у МЗС Британії прокоментували відвоювання всієї території України

"Росіян потрібно витіснити": у МЗС Британії прокоментували відвоювання всієї території України

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що повністю витіснити російські війська з України є реалістичною метою.

Про це вона сказала в ефірі радіо BBC.

Вся територія України, яку захопила росія, є незаконно окупованою. І, зрештою, росіян потрібно витіснити з усієї цієї території, - заявила Трасс.

Відповідаючи на питання, чи вірить британський уряд, що росію можна буде витіснити з усієї України протягом осяжного проміжку часу, вона сказала, що це реально, і саме тому потрібно надавати Україні додаткову летальну допомогу.

Своєю чергою координатор зі стратегічних комунікацій Ради держбезпеки США Джон Кірбі прокоментував слова президента Володимира Зеленського про його бажання, щоб війна росії проти України завершилася до кінця 2022 року, а саме до настання зими.

Відповідаючи на відповідне запитання журналіста інформаційного агентства Bloomberg, Кірбі не наважився підтвердити чи спростовувати ймовірність такого результату.

При цьому він зазначив, що в США хотіли б, щоб бойові дії в Україні завершилися якнайшвидше.

Ми хотіли б, щоб війна закінчилася сьогодні. І вона може закінчитися сьогодні, якщо президент володимир путін зробить правильне рішення. Але ми бачимо, що він не має наміру вести переговори. Він показує наміри, що хоче продовжувати атакувати Україну та досягти своїх військових цілей, — сказав Джон Кірбі.

Нагадаємо, раніше в Україну надійшли 1,3 мільярда доларів від США в межах фінансування держбюджету.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next