Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)

Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)
А у Сполучених Штатах вважають, що напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій.

Міністерство оборони Великої Британії оприлюднило карту можливого плану росіян. За їхньою інформацією, Росія може вторгнутись до України по кількох напрямках.

Відповідну карту опублікувало Британське Міноборони на офіційній Твіттер-сторінці, пише "ПравдаТУТ News".

Мапа показує можливі напрямки вторгнення Путіна. Але він усе ще може запобігти конфлікту і зберегти мир, — зазначили в Міноборони.

Карта демонструє, що російські військові можуть наступити з трьох основних напрямків — півночі, сходу і півдня. Сам же наступ складатиметься з двох етапів.

Фото: Міноборони Британії

Згідно з інформацією Міноборони Британії, на першому етапі збройні формування, що розташовані в Білорусі й Брянській та Курській областях Росії, можуть здійснити наступ на Київ, формування в Білгородській області — на Харків.

Напад на підконтрольні Україні території Луганщини та Дніпро через Маріуполь і Запоріжжя. Туди залучать військові сили із окупованого Криму.

На другому етапі, за версією Британського Міноборони, російські війська з Дніпра рухатимуться на захід до Вінниці, а із Криму — вздовж Чорноморського узбережжя аж до Одеси.

Версія США

Водночас державний секретар США Ентоні Блінкен під час екстреного засідання Ради безпеки ООН, скликаного на вимогу Києва, озвучив версію США щодо можливих шляхів вторгнення Росії. Напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій, які мають виправдати вторгнення Росії в нашу країну.

Про це повідомляє телеканал "Україна 24".

У відповідь на провокацію, яка буде сфабрикована на найвищому рівні Росії, звучатимуть вимоги щодо захисту етнічних росіян в Україні. Далі заплановано атаку. Російські ракети та бомби будуть скинуті на Україну. Будуть заглушені усі комунікації. Після цього російські солдати та танки підуть на ключові цілі, які вже були чітко визначені в планах. Ми думаємо, що ці цілі включають і столицю України Київ із населенням 2,8 млн осіб. І це не все, що планує Росія проти України. У нас також є конкретна інформація, що Росія націлюватиметься на конкретні групи населення України, – розповів Блінкен про плани Путіна.

За словами держсекретаря США, наразі вже можна побачити конкретні ознаки підготовки провокацій проти України.

Останні кілька днів Росія почала діяти так, щоб отримати виправдання війні. Це може бути якесь насильство проти України або якесь звинувачення проти української влади. Ми не знаємо точно, у якій формі це станеться. Наразі цей "барабанний бій" лише посилився. Ми чули і сьогодні ці звинувачення від деяких промовців від імені Росії, – попередив американський представник.

Блінкен зазначив, що США попереджали Україну, "що все наближається".

 

Нагадаємо, Президент США Джо Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату вторгнення - 20 лютого.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
"Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ "Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ
На тлі російської загрози США вирішили збільшити кількість своїх військових у Європі, зокрема в Польщі, Румунії та Німеччині.
Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео) Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео)
Російські війська і надалі залишаються біля кордонів України.
Loading...
Load next