Напади на проросійську владу в Херсоні свідчать про зростання руху опору, — США (відео)

Напади на проросійську владу в Херсоні свідчать про зростання руху опору, — США (відео)
Це стає серйозною проблемою для росії.

Офіційні особи США кажуть, що три спроби вбивства проросійських "чиновників" протягом останніх двох тижнів свідчать про зростання руху опору проти проросійської влади, яка окупувала частини півдня України.

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

Хоча наразі це лише кілька окремих інцидентів у місті Херсон, офіційні особи США кажуть, що опір може перерости у масштабну боротьбу з повстанцями, що стане серйозною проблемою для росії та її можливістю контролювати тимчасово захоплені території.

Керівниця національної розвідки США Авріл Хейнс заявила під час конференції у Вашингтоні в середу, що Кремль «зіткнувся зі зростанням партизанської активності на півдні України».

Крім того, Сполучені Штати вважають, що росія не має достатньо сил у Херсоні, щоб ефективно окупувати та контролювати регіон, заявив один американський чиновник, особливо після виведення сил із цього району для боротьби на схід на Донбасі. Інший американський чиновник сказав CNN, що цей крок, можливо, надав українським партизанам можливість для нападу на місцевих російських "чиновників".

Нагадаємо, що ЗСУ здійснили контрнаступи поблизу Херсона, звільнивши зокрема село Потьомкіне.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Херсоні згоріло авто колаборантки Ірини Махньової (відео) В Херсоні згоріло авто колаборантки Ірини Махньової (відео)
Махньова співпрацює з окупантами, обіймаючи посаду "начальниці" місцевого управління освіти.
Loading...
Load next