Російським військам доводиться змінювати напрямки постачання боєприпасів в Україну

Російським військам доводиться змінювати напрямки постачання боєприпасів в Україну
Усе через точні удари ЗСУ по російських складах.

Україна використовує зброю великої дальності та 155-міліметрові «розумні» снаряди, яку їй передав Захід, щоб вражати російські склади боєприпасів та лінії постачання, змушуючи Москву переглянути спосіб постачання палива та боєприпасів на лінію фронту.

Про це повідомив український генерал Олексій Громов, якого цитує Reuters.

 За останні два тижні українські сили здійснили глибокі атаки в районах, які контролює Росія, знищуючи зокрема склади БК.

Генерал Олексій Громов заявив на пресконференції, що поставки зброї із Заходу є критично важливими для ударів по Україні, особливо американські високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), які Київ почав отримувати минулого місяця.

HIMARS мають більшу дальність і точніші за артилерію радянських часів, яку мала на озброєнні Україна.

Ми знижуємо потенціал противника, б’ємо по його матеріально-технічному забезпеченню, б’ємо по його боєприпасах… Противник змушений змінювати систему постачання боєприпасів, пального. Зараз ворог розглядає можливість розміщення складів боєприпасів на рівні бригади не ближче 100 кілометрів від лінії фронту, а склади на рівні корпусів — на відстані понад 150 км, – сказав Громов.

Міністерство закордонних справ Росії в четвер розкритикувало Сполучені Штати і Велику Британію за допомогу в навчанні українських ЗС і звинуватило Вашингтон у наданні Україні інструкторів, щоб допомогти київським силам використовувати HIMARS.

Нагадаємо, ЗСУ знищили 5 танків та 9 БМП ворога.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next