"росія не зупиниться": Подоляк повідомив, скільки триватиме війна в Україні

"росія не зупиниться": Подоляк повідомив, скільки триватиме війна в Україні

Якщо зважати на накопичену зброю, бойові дії в Україні можуть тривати від двох до шести місяців. Україні вистачить ресурсів для перемоги над росією та звільнення окупованих територій, їх уже достатньо підготовлено.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню «Медуза».

Ми зараз розуміємо, що необхідно знову почати інтенсивніше працювати з проросійським лобі, яке є в Європі, для того, щоб воно не мало можливості просувати далі ці вбивчі для України наративи. Україна не може програти, бо будь-яка істотна поразка в якомусь регіоні призведе до обвалення української державності. росія не зупиниться, — зазначив він.

Своєю чергою Швейцарія дозволила Німеччині передати Україні бойові танки Леопард.

Про це повідомляє tagesanzeiger.ch.

Федеральне міністерство оборони, цивільної оборони і спорту Швейцарії зазначає, що відтепер приймати відповідне рішення Берлін може самостійно і на власний розсуд.

Як зазначається, у 2010-2011 роках Швейцарія передала назад 42 такі танки німецькому виробнику Rheinmetall. Але попередньо з них демонтували 120-мм гармати, системи залпового вогню, кулемети, бортові системи зв'язку та інше обладнання. Ці комплектуючі залишилися як запасні частини для танків Леопард.

При цьому, німецький оборонний концерн Rheinmetall також готується поставити в Україну до 50 танків Leopard 1 і до 60 БМП Marder.

Нагадаємо, раніше Польща передала Україні три батареї 155-міліметрових "Крабів".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next