Уряд Італії через відставку Драґі може заблокувати Україні постачання зброї

Уряд Італії через відставку Драґі може заблокувати Україні постачання зброї

Постачання зброї в Україну може зірватися через відставку прем'єр-міністра Італії Маріо Драґі. Італійський міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо розповів про можливі наслідки та проблеми в інтерв'ю виданню Politico.

Як пояснив глава МЗС, якщо уряд Італії буде розпущено, то урядовці продовжать працювати до проведення виборів, але з обмеженими повноваженнями. У результаті міністри не зможуть ухвалювати багато важливих рішень, у тому числі виділяти Україні більше зброї, допомагати бідним сім'ям під час економічної кризи, домовлятися про купівлю газу та створювати резерви на випадок, якщо рф припинить постачання.

Прямо зараз росіяни святкують падіння ще одного західного уряду. Тепер я сумніваюся, що ми зможемо відправити зброю, і це одна з багатьох серйозних проблем. Якщо уряд впаде в середу, то в нас не буде можливості підписувати нові енергетичні контракти, і це серйозно, тому що ми наближаємося до зими, — висловився Луїджі Ді Майо та звернув увагу на пост експрезидента рф Дмитра Медведєва, в якому він радіє проблемам Драґі.

Міністр звернув увагу, що Маріо Драґі був серед тих західних політиків, які найактивніше виступали проти володимира путіна. Італія є найважливішим союзником України, який виступив проти російського вторгнення, саме її прем'єр одним із перших запропонував запровадити жорсткі санкції проти РФ, що включають заморожування валютних резервів країни-агресора, а також підтримав вступ українців у Євросоюз.

Нагадаємо, 14 липня партія "Рух п'яти зірок", що входила до коаліції прем'єр-міністра, висунула вотум недовіри, внаслідок чого Маріо Драґі подав у відставку. Президент Серджіо Маттарелла відхилив заяву, тому прем'єр має повернутися до парламенту в середу, щоб відстояти свою команду або піти з посади.

Раніше повідомлялося, що Макрон, Шольц та Драгі прибули до Києва.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next