"Я прошу те, чого ніколи б не хотіла, - зброї": виступ Олени Зеленської у Конгресі США (відео)

"Я прошу те, чого ніколи б не хотіла, - зброї": виступ Олени Зеленської у Конгресі США (відео)

Перша леді України Олена Зеленська виступила в Конгресі США — вона стала першою дружиною іноземного лідера, яка зробила це. Зокрема Зеленська звернулася до конгресменів від імені українських матерів і дітей та всіх громадян, які загинули чи постраждали від російської агресії.

Перша леді відзначила внесок кожної американської родини, Конгресу, Президента Джозефа Байдена у здатність України протистояти ворогу й захистити життя мільйонів українських громадян.

Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки Росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте це знати. Дякуємо вам, – зауважила вона.

Водночас Олена Зеленська зробила акцент на тому, що війна ще не закінчилась і Росія продовжує свій терор.

Я зараз прошу річ, яку б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброю! Зброю не для того, щоб нести війну на чужу землю, а щоб захистити свій дім і право прокидатися в ньому живими. Я прошу у вас системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках. Щоб вони не руйнували дитячі кімнати й цілі сім’ї, – сказала Олена Зеленська.

Вона закликала американський народ допомогти спинити терор проти українців, і це «буде нашою спільною великою перемогою в ім’я життя, свободи й прагнення до щастя кожної людини та кожної родини».

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський у Києві переглянув пряму трансляцію виступу першої леді Олени Зеленської в Конгресі США, який відбувся в межах її візиту до Сполучених Штатів Америки.

Глава держави переконаний, що візит Олени Зеленської стане вагомим внеском у поглиблення співпраці України й Америки.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Що сказав Володимир Зеленський у Конгресі США (відео) Що сказав Володимир Зеленський у Конгресі США (відео)
5 ключових тез із промови голови держави
"Парламент розглядає можливість подвійного громадянства в Україні", - Зеленський (відео) "Парламент розглядає можливість подвійного громадянства в Україні", - Зеленський (відео)
Законодавство щодо подвійного громадянства в Україні не може бути універсальним. Це питання складне - через те, що в окупованому Криму, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей Росія проводить примусову паспортизацію українців.
Loading...
Load next