Олена Зеленська візьме участь у Конференції з відновлення України в Лугано

Олена Зеленська візьме участь у Конференції з відновлення України в Лугано

Перша леді Олена Зеленська візьме участь у Конференції з відновлення України, яка відбудеться наступного тижня у швейцарському місті Лугано (кантон Тічино). Дружина Президента за допомогою відеозв'язку відкриє панель, присвячену соціальному відновленню країни.

Про це вона розповіла в інтерв’ю Le Temps – щоденній загальнонаціональній газеті, яка виходить у Швейцарії французькою мовою. 

Коли говоримо про відбудову, то це не тільки й не стільки про споруди. Недостатньо механічно відновити міста – треба допомогти відновитися людям. Бо вони – центр і сенс усього. Вони і є країна. Тому відбудова – це передусім відновлення фізичних і душевних сил українців, із якими ми точно побудуємо нове життя, – зазначила Олена Зеленська.

В інтерв'ю дружина Президента також наголосила, що кожна українська дитина, хоч би де вона була, має відчувати тісний зв’язок зі своєю країною через мову й культуру:

За кордоном перебувають майже 6 мільйонів наших людей, зокрема мільйони дітей. Більшість не змогла взяти у «тривожну валізку» книги рідною мовою. Тому ми продовжуємо реалізовувати проєкт «Книжки без кордонів». Наразі видали понад 100 тисяч книг у 12 країнах Європи, і мами вже читають їх дітям перед сном.

Крім того, Олена Зеленська повідомила про відновлення роботи над проєктом україномовних аудіогідів у музеях Європи, оскільки на це є запит від наших громадян, які хочуть ближче познайомитися з культурою країн, що їх прихистили, та шедеврами світового мистецтва.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Заважають українцям реалізувати свій потенціал": перша леді підбила підсумки проектів зі створення доступного середовища в Україні "Заважають українцям реалізувати свій потенціал": перша леді підбила підсумки проектів зі створення доступного середовища в Україні
Як наголосила перша леді, протягом року було повністю сформовано нову державну політику зі створення безбар'єрної України, яка тепер має бути реалізована.
"Ви щодня здійснюєте подвиг": Зеленський привітав захисників і захисниць України "Ви щодня здійснюєте подвиг": Зеленський привітав захисників і захисниць України
До привітань президента долучилася і перша леді Олена Зеленська, яка розповіла про героїчний подвиг українок у ЗСУ "нарівні з чоловіками".
Світ не має звикати до війни росії проти України, інакше вона не закінчиться ніколи – Олена Зеленська (відео) Світ не має звикати до війни росії проти України, інакше вона не закінчиться ніколи – Олена Зеленська (відео)
Олена Зеленська також наголосила, що Україна не готова поступатися своїми територіями в обмін на «мир», як пропонують деякі російські та світові політики.
Loading...
Load next