Польща підтвердила передачу Україні танків PT-91

Польща підтвердила передачу Україні танків PT-91
Точну кількість не повідомляють, проте відомо, що потреба у РТ-91 буде повністю закрита.

Речник Агентства озброєнь Міністерства борони Польщі Кшиштоф Платек підтвердив, що Польща вже передала Україні танки PT-91 Twardy. Вони б уже мали бути в Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю каналу "Wolski o Wojnie".

Точну кількість танків для України Платек не називає, проте зазначив, що потреба України в цих танках буде повністю закрита.

Пробіл у понад 200 танків Т-72, пробіл у певній кількості PT-91, щодо нього я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості, — повідомив Кшиштоф Платек.

Для довідки: 

Танк PT-91 – це основний бойовий танк польських збройних сил, заснований на  варіанті радянського Т-72М1. Перші прототипи PT-91 були зроблені 1993 року. Базовий варіант танка серійно випускався з 1995 по 2002 роки.

Головною особливістю PT-91 є захист Twardy з використанням активної броні власної розробки ERAWA. Вона має 394 блоки. Вони вкривають передню частину корпусу та башту. Випробування показали, що ERAWA блоки підвищують захищеність танка на 30-70% залежно від типу снаряда.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вторгнення Росії: Поляки виступають за військову підтримку України Вторгнення Росії: Поляки виступають за військову підтримку України
Більшість польських громадян вважають, що у разі нападу Росії на Україну НАТО має надати військову підтримку саме Києву.
Loading...
Load next