"Ми наблизимо перемогу": Стефанчук розповів про важливість визнання США росії державою-спонсором тероризму

"Ми наблизимо перемогу": Стефанчук розповів про важливість визнання США росії державою-спонсором тероризму

Статус "держава-спонсор тероризму" закріплений у законодавстві Сполучених Штатів Америки, тому важливо, щоб саме США визнали російську федерацію такою, повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Дуже важливо, щоб саме Сполучені Штати визнали росію державою-спонсором тероризму, оскільки цей статус закріплений саме на рівні законодавства США. І чим швидше Штати ухвалять цей статус для російської федерації, тим сильніше ми наблизимо нашу спільну перемогу, - сказав спікер.

Він також нагадав, що український парламент ще 3 травня звернувся до Палати представників та Сенату Конгресу США із закликом визнати росію державою-спонсором тероризму.

Цьому передувало наше спілкування зі спікером Палати представників США Ненсі Пелосі, ми порушували це питання. І саме у такий спосіб Україна дала свій пас із боку парламенту для того, щоб таке рішення було ухвалено. Я знаю, що воно наразі підтримується і на інших рівнях. Зокрема, Ненсі Пелосі сказала, що вони готові одноосібно, тобто на рівні Конгресу, впровадити такий статус стосовно росії, - уточнив Стефанчук.

На його переконання, це рішення важливе не лише для України, а й для всього світу загалом, тому що країна, яка отримала такий статус, "стає остаточно вигнанцем і з нею вже ніхто не має справ, тому що розуміється, що всі угоди сприяють найвищому злу, яким є тероризм".

Крім того, спікер звернув увагу і на те, що "держава-терорист" та "держава-спонсор тероризму" юридично є двома різними статусами.

Спонсор тероризму - це конкретна юридична категорія, і держав, які мають такий статус, - дуже небагато у світі. Тому визнання російської федерації саме державою-спонсором тероризму накладає на неї максимальну кількість заборон та обмежень у світі, тому що визнається, що ця держава за рахунок своїх коштів фінансує тероризм як явище у світі, який втілюється Збройними силами, які, власне, є терористом, - пояснив голова Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США серйозно розглядають оголошення росії державою-спонсором тероризму .

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next