Червоний Хрест відреагував на теракт в Оленівці

Червоний Хрест відреагував на теракт в Оленівці

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на вбивство українських військовополонених в Оленівці (окупована росією територія Донецької області).

У його заяві наголошується, що усі військовополонені, де б вони не утримувались, перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Вони більше не беруть участі у бойових діях та не повинні зазнавати атак.

Наразі нашими пріоритетами є забезпечення поранених життєво необхідним лікуванням і щоб із тілами загиблих поводилися гідно. Ми запросили доступ для визначення стану здоров'я всіх людей, які перебували в Оленівці під час атаки. Ми також підтримуємо зв'язок із сім'ями, приймаючи їхні прохання та запити, – йдеться у заяві комітету.

Червоний хрест також опублікував контактні дані для звернення родичів українців, які перебувають у колонії в Оленівці:

→ 0 800 300 155
→ +41 22730 3600
→ [email protected]
→ [email protected]

Занадто багато сімей в Україні та росії провели місяці без звісток про своїх синів, батьків, братів, матерів, сестер і дочок. Такі події, як сьогодні, лише посилюють їхні страждання, – йдеться в заяві МКЧХ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перехоплення СБУ підтверджує, що "обстріл" Оленівської колонії вчинили росіяни.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next