Канада розширила санкції проти рф

Канада розширила санкції проти рф

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі у вівторок оголосила про запровадження додаткових санкцій у зв’язку з незаконним і невиправданим вторгненням росії в Україну. Повідомляє "Європейська правда".

Нові санкції стосуються 43 військових посадових осіб та 17 організацій, які "причетні до безглуздого кровопролиття президента росії владіміра путіна, зокрема жахливі події в Бучі".

Канада рішуче засуджує вбивства мирних жителів в Україні та використовуватиме всі наявні засоби, щоб забезпечити повне розслідування порушень міжнародного права по всій Україні, зокрема в Бучі, – зазначається в пресрелізі уряду Канади.

Крім того, Канада продовжує працювати зі своїми міжнародними партнерами, щоб координувати дії та вивчати варіанти нових заходів у відповідь на невиправдані дії російського режиму.

Ми не дозволимо володимиру путіну та його помічникам діяти безкарно. Кричущі дії російської військової машини не будуть забуті, і Канада продовжить працювати зі своїми партнерами в міжнародному співтоваристві, щоб притягнути її до відповідальності. Канада підтримує Україну, – наголосила Мелані Жолі.

Нагадаємо, минулого місяця Канада запровадила персональні санкції проти ще 29 осіб у зв’язку з агресивною війною росії проти України. Зокрема, у списку - Владімір Гундяєв (Кирил), речниця МЗС рф Марія Захарова, пропагандистка Ольга Скабєєва.

За даними канадського уряду, з моменту незаконної окупації Криму росією в 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 1600 фізичних та юридичних осіб. Після вторгнення рф в Україну Оттава запровадила санкції проти понад 1150 додаткових фізичних та юридичних осіб із росії, Україні та Білорусі.

Нагадаємо, що "Британія передасть Україні військові кораблі з власного флоту", - посол Пристайко.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц
Німеччина та ЄС загалом підтримують введення жорстких санкцій проти РФ, але не можуть просто зараз відмовитися повністю від російського енергоімпорту.
11 російських десантних кораблів вийшли в море і шукають пригод, – Арестович 11 російських десантних кораблів вийшли в море і шукають пригод, – Арестович
З території окупованому Криму на підконтрольні Україні землі йде невеликий резерв окупантів. Крім того, в море вийшли 11 російських десантних кораблів.
Розвідка США викрила план Росії щодо можливого вторгнення в Україну, - The New York Times Розвідка США викрила план Росії щодо можливого вторгнення в Україну, - The New York Times
Розвідка Сполучених Штатів Америки викрила план Росії сфабрикувати відео, на якому зображено напад українців на російську територію або російськомовних людей на Сході України та використати це як привід для вторгнення.
Loading...
Load next