Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню

Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню
У Тайвані заявляють, що китайці вторглись у їхні територіальні води.

Збройні сили Китаю заявили, що проведуть серію бойових навчань, починаючи з четверга, через день після від'їзду Ненсі Пелосі. В китайських державних ЗМІ були запропоновані координати п'яти морських смуг, що оточують Тайвань, три з яких перетинаються з районами, які, за словами Тайваню, є частиною його територіальних вод.

Про це пише The New York Times, передає ПравдаТУТ News.

Як зазначають у виданні, навчання, за умови, що вони продовжаться, стануть прямим викликом тому, що Тайвань визначає як свою берегову лінію. 

І вони вражають суть десятиліть розбіжностей, у яких Китай претендує на суверенітет над Тайванем, самокерованим островом зі своїм власним демократично обраним урядом і військовими, - пишуть у NYT.

Зокрема, у два з регіонів, куди військові Китаю стрілятимуть зі зброї, ймовірно, ракет і артилерії, перебувають в межах, які Тайвань визначає своїм морським кордоном. У виданні підкреслюють, що загалом острів оточують п’ять зон, що свідчить про явну ескалацію в порівнянні з попередніми китайськими навчаннями.

Також у середу військові Тайваню намагалися утримати морські кордони, сигналізуючи, що вони не бажають загострювати ситуацію. Назвавши навчання "блокадою",  генерал-майор Сунь Лі-фан, речник міністерства оборони Тайваню, заявив, що китайці вторглись у територіальні води Тайваню та поставили під загрозу міжнародні водні шляхи та регіональну безпеку.

Ми рішуче захищаємо національний суверенітет і будемо протидіяти будь-якій агресії проти національного суверенітету, – сказав генерал-майор Сунь Лі-фан.

Він також зазначив, що у Тайвані посилять свою пильність раціональним ставленням, "яке не призведе до ескалації конфліктів".

Нагадаємо, учора на Тайвані приземлився літак Ненсі Пелосі, який викликав хвилю занепокоєння у світі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next