Військові кораблі США пройшли через Тайванську протоку вперше після візиту Пелосі

Військові кораблі США пройшли через Тайванську протоку вперше після візиту Пелосі
Китайське військове командування пильно спостерігає за рухом кораблів.

Сьогодні, 28 серпня, два військових кораблі ВМС США пройшли міжнародними водами в Тайванській протоці. Військово-морські сили США заявили, що крейсери Chancellorsville і Antietam виконують поточну операцію. Вони зазвичай тривають від 8 до 12 годин і проходять під пильним наглядом китайських військових.

Про це повідомляє Reuters, передає ПравдаТУТ News.

Ці (американські) кораблі пройшли через коридор у протоці, який розташований за межами територіального моря будь-якої прибережної держави, – повідомили у ВМС США.

Операція демонструє прихильність Сполучених Штатів до вільного та відкритого Індо-Тихого океану, тому американські військові літають, плавають і діють усюди, де це дозволяє міжнародне право, заявили у ВМС.

Тим часом Китайське військове командування Східного театру повідомило, що стежить за кораблями та попереджає їх.

Війська театру бойових дій залишаються у стані підвищеної бойової готовності та готові запобігти будь-якій провокації в будь-який час, — йдеться у повідомленні.

Водночас у Міністерство оборони Тайваню заявили, що кораблі пливли в південному напрямку і що його сили спостерігали за їхнім рухом, але "ситуація була нормальною".

Нагадаємо, після візиту Ненсі Пелосі до Тайваню, Китай оголосив про початок проведення навчань поблизу острова.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню
У Тайвані заявляють, що китайці вторглись у їхні територіальні води.
У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню
Літак представниці США прямо зараз наближається до Тайваню.
Loading...
Load next