Той, хто хоче зберегти обличчя, не вчиняє тисячі воєнних злочинів і злочинів проти людяності, — Зеленський

Той, хто хоче зберегти обличчя, не вчиняє тисячі воєнних злочинів і злочинів проти людяності, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що неможливо розізлити росію, яка вже оскаженіла та додав, що країна-агресор сама не хоче «зберегти обличчя», адже давно втратила його. Про це він повідомив під час виступу перед студентами австралійських університетів. До зустрічі приєдналися представники 20 закладів, передає УНН.

Щодня світ шокують нові повідомлення про нові російські злочини - це не має стати для світу звичним, бо це означатиме, що світ змирився. Чимало хто переймався і, можливо, досі переймається стосовно того, що треба діяти делікатно і не злити росію стосовно того, аби у росії була змога зберегти обличчя. Зараз вже має бути очевидно всім – все це не має жодного значення. Неможливо розізлити тих, хто оскаженів, неможливо зберегти обличчя тому, хто сам цього не хоче, - сказав Зеленський.

За його словами, російська федерація відкрито демонструє це всім державам - уже 161 день поспіль.

Зараз важливо не забути жоден із них. Світ завжди говорить про дії росії лише у контексті їхнього останнього, так би мовити, актуального звірства. Зараз світ має нарешті скласти все до купи і усвідомити. Той, хто хоче зберегти обличчя, не стирає з обличчя землі мирні міста та села, не обстрілює їх із систем залпового вогню щодня й щоночі. Не стріляє у житлові будинки крилатими ракетами, не стріляє у житлові квартали касетними снарядами чи фосфорними бомбами. Не випускає ракети по вокзалу… Не випускає ракети по центру Вінниці, де сотні людей просто гуляли. Не випускає ракети у торговий центр в Кременчуці, де сотні людей купували їжу або речі. Не скидують бомби на пологові будинки та лікарні, на дитячі садочки, школи, університети… Той, хто хоче зберегти обличчя, не вчиняє тисячі воєнних злочинів і злочинів проти людяності, - зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що той, хто втратив розум, серце, совість, гідність й загалом все людське, - той не прагне зберегти обличчя.

Принаймні, тому що давно його втратив. Сьогоднішня росія давно втратила обличчя. Це сталося не вчора, не позавчора й не минулого тижня. Це просто вкотре підтвердилося, вкотре світ побачив, що ховається під маскою нібито миротворця, яку росія намагається носити довгі роки. Там інша маска. З прорізом для очей і рота, маска, яку вдягають терористи, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше росія звинуватила США в участі у російсько-українській війні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next