Зеленський створив групу з розробки механізму стягнення збитків із Росії

Зеленський створив групу з розробки механізму стягнення збитків із Росії
Очолюватиме її Андрій Єрмак.

Задля створення та впровадження механізму компенсації збитків, завданих російським вторгненням Володимир Зеленський сформував спеціальну робочу групу під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, до якої увійшли представники Кабінету Міністрів і провідні українські та іноземні юристи-міжнародники.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу ОП.

Зеленський провів нараду щодо відшкодування Україні шкоди, завданої збройною агресією Російської Федерації. Він зазначив, що питання компенсації збитків, спричинених російським вторгненням, це важливий елемент відповідальності, яку має понести держава-агресор.

Зокрема, триває робота над створенням спеціальної компенсаційної комісії шляхом укладення багатостороннього міжнародного договору з партнерами України. Ця комісія зможе розглядати заяви про відшкодування шкоди, завданої війною.

Важливим кроком для забезпечення міжнародно-правового фундаменту цього механізму стало ухвалення 22 червня поточного року Парламентською Асамблеєю Ради Європи резолюції, у якій ідеться про те, що Рада Європи просуватиме та забезпечуватиме впровадження всеосяжної системи відповідальності за агресію проти України шляхом впровадження інституційного компенсаційного механізму для нашої держави. Подібна робота ведеться в ОБСЄ, Європарламенті, ООН та інших організаціях, - зазначили у пресслужбі.

Крім того, Україна проводить переговори з партнерами щодо того, яким чином російські активи, які зараз заморожені в різних юрисдикціях, можуть бути стягнуті та спрямовані на відшкодування шкоди, завданої війною.

Під час наради було відзначено, що на сьогодні наші партнери не ставлять під сумнів, що це має бути зроблено, і питання лише в тому, щоб знайти юридичний механізм.

Нагадаємо, Запорізька АЕС працює з ризиком радіаційної та пожежної безпеки: евакуація буде неможлива.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи відбудеться обмін полоненими з Росією на Великдень Чи відбудеться обмін полоненими з Росією на Великдень
Завтра, 28 квітня, відбудеться відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.
Вже цього тижня: Єрмак проведе переговори з Козаком Вже цього тижня: Єрмак проведе переговори з Козаком
За його словами, переговори з Росією ведуться постійно, в тому числі в рамках "нормандського формату".
Loading...
Load next