Україна отримала від Німеччини ще 4 самохідні зенітні установки Gepard

Україна отримала від Німеччини ще 4 самохідні зенітні установки Gepard
Тепер в Україні їх 12.

Україна отримала від Німеччини ще декілька "Гепардів. Наразі Україна загалом отримала 12 одиниць зенітних самохідних артилерійських установок Gepard від Німеччини. Щонайменше 100 військовослужбовців України у Німеччині навчалися керувати цими самохідними зенітними установками.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає ПравдаТУТ News.

Протягом останнього тижня Німеччина також направила Україні:

  • 10 броньованих автомобілів HMMWV,
  • 3 броньовані евакуаційні машини,
  • 7 засобів радіоперешкод,
  • 8 мобільних радарів наземного спостереження та тепловізорів,
  • 4 дистанційні системи розмінування,
  • 8 електронних пристроїв для боротьби з дронами,
  • 1 високочастотний блок з обладнанням,
  • 49 тисяч снарядів для самохідних зенітних установок,
  • 2 медичні холодильники.

У планах Німеччини – передати ще 18 ЗСУ Gepard, а також 3000 снарядів калібру 155 мм.

Для довідки:

FlakPz Gepard - німецька зенітна самохідна артилерійська установка, призначена для захисту бронетанкових колон на марші та стаціонарних об'єктів від атак з вертольотів та літаків на малих і надмалих висотах вдень і вночі за будь-яких погодних умов та в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії супротивника.

Нагадаємо, Україна потребує постачання якомога більшої кількості сучасної зброї та сподівається на активну участь у цьому питанні Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі
Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента України Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Берлін з офіційним візитом.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next