Торг Туреччини із Росією та Заходом: експерт пояснив позицію Ердогана (відео)

Торг Туреччини із Росією та Заходом: експерт пояснив позицію Ердогана (відео)

Туреччина "торгується" й із Заходом, й із Росією, але рано чи пізно їй доведеться обирати. Наразі у Стамбулі надихнулися досягнутими зерновими домовленостями, і хочуть продовжити роботу в цьому напрямі з максимальною вигодою для себе. Із цим пов'язані й повідомлення про готовність Туреччини виступити модератором у переговорах між Росією та Україною.

Такою думкою поділився директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в ефірі марафону "Говорить Україна" телеканалів "Дом" та UA.

На його думку, на нещодавній зустрічі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з російським колегою Путіним, очевидно, приділяли увагу й Україні.

Ми бачимо зараз, звичайно, не дуже хороші сигнали, які йдуть з Анкари, хоча б тому, що Туреччина намагається зіграти не дуже чесну гру, як мені здається... Вони надихнуті зерновою угодою і вважають, що як би у них виходить, зараз потрібно кувати залізо, поки гаряче, — коментує експерт, висловлюючи сумніви щодо готовності Туреччини враховувати інтереси України.

На думку Семиволоса, Ердоган, пропонуючи Україні своє посередництво, намагається "продати ці переговори Путіну", щоб розв'язати свої питання у Сирії.

Я думаю, що Ердоган торгується, і торгується з усіма: торгується зі Штатами, торгується з Європою, торгується з Росією. Просто питання полягає в тому, наскільки ці торги будуть ефективними, тобто чи не опиниться він у ситуації, коли доведеться обирати, і будь-який із виборів буде досить складним, — зазначає директор Центру близькосхідних досліджень.

Він також висловив стурбованість участю у російсько-турецькій зустрічі в Сочі глави Чечні Рамзана Кадирова.

Його привезли до Сочі, з ним зустрічався начальник турецької розвідки, з ним зустрічався міністр закордонних справ. Що це за гра, що хочуть "кадировці", власне? Вони хочуть відновити своє становище в Туреччині? Тобто через Чечню спробувати створити певний хаб, зокрема для того, щоб уникати санкцій та іншого? Тут безліч питань, які насправді Ердоган повинен пояснити… Вони повинні пояснити, принаймні, або тоді це якась гра, яка абсолютно для нас незрозуміла, — зазначив Ігор Семиволос.

На думку директора Центру близькосхідних досліджень, ці питання має поставити турецькому лідерові Україна.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
Росія вже 69 днів намагається вбити Україну. І тотально отримує по зубах, — Подоляк Росія вже 69 днів намагається вбити Україну. І тотально отримує по зубах, — Подоляк
Подоляк заявив, що Росія воює лише з Україною, а не зі США, НАТО чи Заходом.
Loading...
Load next