Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький

Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький
Раніше Моравецький заявив, що Росія "не зможе знищити Україну, тому що покора – згода на знищення народу".

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в Євросоюзі роками не хотіли чути попередження про російську загрозу, а багато європейських лідерів були "спокушені" російським диктатором володимиром путіним. Про це він повідомив в інтерв'ю Le Monde.

За його словами, у росії відродилися націоналізм і колоніалізм, а ті, хто не хотів помічати цього в Європі, повинні визнати це.

Війна в Україні також розкрила правду про Європу. Багато європейських лідерів було спокушено володимиром путіним. Зараз вони шоковані. Повернення російського імперіалізму не має нас дивувати. Європа опинилася у нинішньому становищі не тому, що була недостатньо інтегрована, а тому, що відмовилася прислухатися до голосу правди. Цей голос звучить із Польщі вже багато років, – заявив він.

Моравецький зазначив, що рівноправність у Євросоюзі має декларативний характер, оскільки вирішальний голос мають Німеччина та Франція.

Політична практика показує, що німецькі та французькі голоси мають першорядне значення. Таким чином, ми маємо справу з формальною демократією та де-факто олігархією, в якій влада перебуває в руках найсильніших, – сказав польський прем'єр.

Політик наголосив, що путін використовує газ як шантаж проти всього континенту, а якби Північний потік-2 був би запущений, то залежність Європи від російських енергоресурсів стала б майже незворотною.

Нагадаємо, раніше посол Польщі заявив, якби Україна раніше отримала HIMARS, трагедії у Маріуполі могло б не бути.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Loading...
Load next