Європа вперше за 6 місяців війни не надала Україні озброєння, - Politico

Європа вперше за 6 місяців війни не надала Україні озброєння, - Politico

Європейські союзники почали знижувати військову допомогу Україні.

Про це йдеться у матеріалі видання Politico.

Протягом липня 6 великих країн, серед яких Великобританія, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія та Польща, не взяли на себе нових зобов'язань щодо двосторонньої військової допомоги Україні.

За даними Кільського інституту світової економіки Німеччини, це почалося з початку військового вторгнення.

Експерт групи Крістоф Требеш, який проводив цей аналіз, стверджує, що зобов'язання європейських країн щодо військової допомоги Україні мають тенденцію до зниження з кінця квітня.

Незважаючи на те, що війна вступила в критичну фазу, нові ініціативи з надання допомоги закінчилися, - сказав він.

Зазначається, що на початку серпня представники низки західних країн зустрілися в Данії, де взяли на себе зобов'язання щодо військових постачань Україні ще на півтора мільярда євро.

Однак, зазначає Требеш, ця сума є "скромною" порівняно зі схваленими на попередніх конференціях.

Схожий спад у постачанні необхідної зброї відзначається і з боку головного донора - США.

Майже два десятки американських експертів у галузі зовнішньої політики закликали адміністрацію президента Джо Байдена надати Україні все необхідне для військової перемоги над росією, зокрема ракети з дальністю дії 300 км для систем HIMARS.

Відкритий лист під заголовком "США повинні озброїти Україну поки не пізно" опубліковано в авторитетному вашингтонському виданні The Hill.

Білий дім побоюється передавати Києву деякі види зброї, оскільки не хоче спровокувати прямий воєнний конфлікт між росією та країнами НАТО, вважають автори.

Така "надмірна обережність" призводить до того, що "ми по суті віддаємо ініціативу російському президенту володимиру путіну і послаблюємо тиск на москву, спрямований на припинення агресії та появу серйознішого ставлення до переговорів", пишуть вони.

Нагадаємо, раніше Андрій Єрмак зустрівся з бізнесменом та винахідником Палмером Лакі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький
Раніше Моравецький заявив, що Росія "не зможе знищити Україну, тому що покора – згода на знищення народу".
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ
Міністри закордонних справ Франції та Німеччини також планують незабаром здійснити візит до Києва.
Loading...
Load next